Skip links

Преку музика и забава ја развиваме креативноста.личноста.едукацијата.

Детскиот фестивал ,,Поточиња’’ неуморно ја развива детската музичка култура и преку забава едукативно влијае на децата

Мамо благодарам, сиот мој свет си ти

Поточиња и Елена Ристеска

Поточиња и Елена Ристеска ви ја претставуваат новата песничка „Мамо благодарам“!

Новости и најави

Актуелно и интересно

ПОТОЧИЊА по 21. пат на 13 и 14 април во Македонска Филхармонија

На 13 и 14 април во Македонска Филхармонија ПОТОЧИЊА по 21. пат ќе потечат и ќе донесат многу радост и насмевки на детските лица. Се најавуваат нови детски хитови и голема забава, а со игра и песна низ фестивалската приказна децата ќе ги води актерот Мартин Јорданоски во маската на популарниот водител Поки.

Аудиција за нови членови на ПОТОЧИЊА од 11-ти до 14-ти Септември!

Со голема радост и задоволство ве известуваме дека од 11 до 14 септември 2023 година во ООУ Блаже Конески кое се наоѓа во населба Аеродром ќе се одржи Аудиција за прием на нови членови – учесници на новото издание “Поточиња 2024”.

Со Поточиња учиме

Едукација низ забава и музика за сите деца.

Со Поточиња растеме, другаруваме и се забавуваме!

Поточиња оваа година полнат 20 години!

Поточиња оваа година полнат 20 години!

Првото издание на Поточиња е изведено 20.03.2004 година во Универзалната сала во Скопје.

Поточиња во бројки!

Поточиња во бројки!

Поточиња за досегашни 19 изданија остави 279 песнички, преку 1400 членови и преку 100 000 посетители.

Нашата маскота - Поки!

Нашата маскота - Поки!

Нашето заштитно лице Поки за првпат се појавува во 2011 година и од тогаш е неизоставен дел од Поточиња.

Поточиња опфаќаат различни теми од животот!

Нашите песнички ги опфаќаат сите сфери од животот преку кој децата растат и се едуцираат!

Следи ги Поточиња

Поточиња се околу тебе

Следи ја нашата веб страна и социјалните мрежи за да дознаеш каде се ќе се појавиме во иднина!

Наскоро...

Продавницата на Поточиња

Посети не наскоро и провери што има во нашата продавничка

57
членови на хорот
Брендирани производи 20 години Поточиња

Продавницата на Поточиња

Почитувани, нашата онлајн продавница во моментот е затворена. Во моментот кога ќе имаме нови залихи на нашите производи благовремено ќе ве известиме.

Родителите прашуваат, ние одговараме

Често поставувани прашања

Кликни го прашањето за да го дознаеш одговорот...

Старосната граница за учество на Поточиња е од 5 до 12 години.

Подготовките за 20-тото јубилејно изднаие се во тек! Официјалниот датум ќе го знаете наскоро.

Aудициите за прием на нови членови започнуваат во Септември. 

Рекоа за нас

Прекрасно позитивно професионално музичко искуство

Дружба со рој дечиња во сино-портокалови маички која допринесе кај моето дете во понатамошната определба и желбата за музичка наобразба. Респект за Поточиња!

Никола Перевски Пере - Нокаут

100K
ПОСЕТИТЕЛИ
1400
СОЛИСТИ
279
ПЕСНИ

За ќерка ми Веда, учеството на Поточиња беше нешто како доделување на Оскар. Не можевме да ја препознаеме тие денови. Поточиња мора да постои заради широката детска душа што сака да гори од среќа. Поточиња ја знаат шифрата за таа среќа. Нека ви е среќен јубијелот!

Венко Андоновски

Професор, Филозофски Факултет, УКИМ

Фото Галерии од нашите изданија

Поточиња низ изминативе години

Поточиња 2022

Поточиња 2022

18 и 19 јуни во Македонска Филхармонија
Поточиња 2021

Поточиња 2021

Снимање во студиски амбиент
Поточиња 2019

Поточиња 2019

30. и 31. Март Македонска Опера и Балет
Поточиња 2018

Поточиња 2018

24 - 25 Март
Поточиња 2017

Поточиња 2017

8 - 9 април Македонска опера и Балет
Поточиња 2016

Поточиња 2016

26 и 27 Март, Македонска Опера и Балет
Поточиња 2015

Поточиња 2015

04 и 05 април, Македонска Опера и Балет
Поточиња 2014

Поточиња 2014

22 - 23.03.2014
Поточиња 2013

Поточиња 2013

23 - 24.03.2013 Универзална сала
Приклучи се како спонзор

Со Поточиња растеме, другаруваме и се забавуваме