Skip links

Поточиња

ПОТОЧИЊА по 21. пат на 13 и 14 април во Македонска Филхармонија

На 13 и 14 април во Македонска Филхармонија ПОТОЧИЊА по 21. пат ќе потечат и ќе донесат многу радост и насмевки на детските лица. Се најавуваат нови детски хитови и голема забава, а со игра и песна низ фестивалската приказна децата ќе ги води актерот Мартин Јорданоски во маската на популарниот водител Поки.

Фестивал ПОТОЧИЊА 2023

Аудиција за нови членови на ПОТОЧИЊА од 11-ти до 14-ти Септември!

Со голема радост и задоволство ве известуваме дека од 11 до 14 септември 2023 година во ООУ Блаже Конески кое се наоѓа во населба Аеродром ќе се одржи Аудиција за прием на нови членови – учесници на новото издание “Поточиња 2024”.

Краток осврт на Поточиња 2022

Во големата сала на Македонска филхармонија, на 18 и 19. јуни се оддржа 19-то издание на фестивалот на детска песна „Поточиња 2022“. Според првите реакции на дечињата и нивните родители кои ги проследија шесте изведби…